Punčová torta
Korpus rozrezať na polovicu. Spodnú časť natrieť marhuľovým džemom. Piškótové pláty nakrájať na rovnaké pásy (asi 6-8 cm široké). Potrieť džemom, prvý červený pás stočiť do slimáka, postaviť na stred spodného korpusu a potom k nemu postupne pridávať ostatné pásy. Tzn. prvý červený, za ním biely....až kým sa nezaplní celá plocha spodného korpusu.Potom dať naspäť tortovú obruč, aby sa torta nerozpadla po zaliatí rumovou zálievkou.
Na druhý deň vymiešať 250 g masla, 100 práškového cukru a asi dve-tri hrste piškótových odrezkov, potrieť tortu, dať stuhnúť a potiahnuť.
Komentáre
Prehľad komentárov
Krásna...Tie pásy sa režú po šírke,alebo dlžke plechu?
Gabriela - odpoved
Marcelka, tak Ti drzim palce, hlavne si potah vyvalkaj na hrubsie(3-4 mm). Najcastejsia zaciatocnicka chyba je,ze je potah tenky a presvitaju potom vsetky nerovnosti torty.
Marcela - Pokus číslo 1
Gabika urobila som si s cukríkov na poťah a hádam aj nejaké ozdoby a idem urobiť tuto krásnu tortu to som teda zvedavá, ale tá tvoja vyzerá nádherne, drž palce:D
Denisa - Punčová torta