Sacherova torta
- 6 vajec
- 210 g masla
- 210 g práškového cukru
- 210 g čokolády na varenie
- 165 g hladkej múky
- 2 vanilkové cukre
- 0,5 prášku do pečiva
Maslo, cukor, žĺtky vymiešať dopenista, pridať roztopenú, nie však horúcu čokoládu, zamiešať.Pridať preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver pridať nie veľmi pevný sneh zo 6 bielkov (vyšľahať hodotuha, nie však do špičiek). Na dno formy dať papier na pečenie, boky nevymazávať. Do takto pripravenej tortovej formy naliať zmes a vo vyhriatej rúre piecť cca 1hod. pri 130 st. Potom rúru vypnúť a nechať tortu ešte 10 min. v rúre.
Upečenú vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely. Dva diely natrieme horúcim marhuľovým lekvárom a necháme do druhého dňa odpočívať.
Vrch torty potrieme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme z 10og čokolády a 50 g masla, rozpustíme vo vodnom kúpeli , pozor nesmie to prejsť varom.