Ako pečiem tortu
20. 8. 2010
- Tortu robím väčšinou zo 4 korpusov. Pečiem ich na dvakrát a potom prekrajujem, tak dostanem 4 časti.
- Dno formy pokryjem papierom na pečenie,nie okraje - tie ani nevymasťujem. Cesto sa pekne zdvihne, nespľasne a nerobia sa bubliny.
- Pečiem v klasickej elektrickej rúre.Keďže každá rúra pečie inak, ťažko jednoznačne stanoviť teplotu. Na jednej som piekla na 130 C, na inej na 150 C a teraz mám rúru, kde pečiem na 180 C. Rúru zbytočne neotváram, až keď cesto rovoniava po kuchyni :).
- Po naplnení torty ju najskôr zarovnám,ak niektorý korpus pretŕča, odrežem nožom. Tortu sa snazím čo najdokonalejšie vyhladiť. Niekedy aj po pol hodine vyberiem tortu z chladničky, ked trošku sadne, a opäť ju zarovnávam a zahladzujem. Keď je torta dokonale uhladená, aj poťahová hmota je pekne hladká.
-
Pred poťahovaním dám tortu poriadne vychladiť, najlepšie na noc.
Komentáre
Prehľad komentárov
Gabika, dík za radu, chodím sa ti tu pozerať čo tu máš nové, haha včera som robila ruže ale ty ich máš krajšie, robím ich asi zbytočne z veľa lupeňou, zajtra ak mala dovolí urobím korpusy a idem na punčovú tortu, len neviem ako zahladím posledný pás, ked dám tu obruč dole nebude sa to otvárať?
Marcela - Dobrá rada