Ako vystužiť poschodovú tortu
- Jednotlivé poschodia dáme na samostatný papierový podnos, ktorý balíme do potravinárskej fólie. Podnos musí byť meší ako priemer torty o 0,5-1 cm. Tortu potiahneme aj s podložkou.
- Každé poschodie potiahneme samostatne a necháme stuhnúť v chladničke.
- Do každého nižšieho poschodia dáme výstuže (slamky). Slamky zabránia prepadnutiu vrchnej torty do spodnej.
- Každé vyššie poschodie aj spolu s podnosom položíme na nižšie
- Slamky zastrihneme zarovno potiahnutej torty alebo o kúsok menej.
Komentáre
Prehľad komentárov
Marcelka,
-slamky obycajne na vodu, take tie hrubsie
- MMF - hmota z cukrikov sa mne velmi nedarilo, ale niekto potahuje len s tym. mne sa najlepsie potahuje s WI (white icing), je pekna biela, elasticka, vyborna aj na modelovanie. kupujem v ZA v tortarskom stanku v hypertescu. K2 je velmi makka
-je pekne, ked je torta vyssia. kazdu tortu robim z 3-4 korpusov a peciem ich na dvakrat. napr. tortu s priemerom 24 cm - upeciem 2x zo 6 vajec a potom prekrojim a mam 4 korpusy, medzi ktore ide vrstva kremu, pripadne aj dzemu prip. aj ovocie (banany). ktore plnky pouzivam, mam v oblubenych receptoch.
-co sa tyka 3D tort...pozri si tieto videa, je to program o tortach, najdes tam vela odpovedi :) http://www.publictv.cz/cz/menu/3/videoarchiv/clanek-30084-dortomanie/1547/
Marcela - Plnky do torty
Moja prosím ta a aké tam dávaš plnky. Asi to musí aj dobre chutiť nie len pekne ozdobiť. Plníš to viac krát alebo to radšej prekrojíš v strede a naplníš dakujem
Marcela - 3D torty
Moja a pečieš ajtie 3D torty? Vyzerajú dosť vysoké prepečiaš to pekne celé? To by som nemusela ani tvarovať ale tiež je to zaberak na peňaženku haha
Marcela - Aku hnotu na poťahovanie
Gabika, prosím ta ked začínam, aku hmotu si mam kupiť najskôr. Čitala som o MMS, WI K2 aké su tam rozdiely a kde to najlacnejšie kúpiť. Čítala somo tých cukríkoch, čo nato hovoríš:D
Marcela - vystuž
Ahoj Gabika, aké slamky to prosím ťa používaš na tu výstuž a kde sa kupujú, koľko ich tam dáš, dakujem
Gabriela - odpoved