Obľúbené recepty
Príspevky
Tiramisu
Tento originálny recept mám od kamošky z Talianska. Ja pre istotu žĺtka i bielka šľahám nad parou a až po vychladnutí zmiešavam. Vyskúšajte, je naozaj famózny.
Krém z ľadových gaštanov
Ak sa dáva tento krém na poťahovanú tortu, je potrebné urobiť mantinely z maslového krému po obvode prerezaneho korpusu a vnútro vyplniť krémom. Inak by šľahačka vyšla von. Krém nie je vhodný na spodné poschodie poschodovej torty, nie je pevný, neuniesol by váhu vrchnej torty, vyliezal by aj cez mantinely a torta by sa prepadla.
Čokoládový krém šľahaný nad parou
Tento krém je výborný aj na poschodové torty, je pevný, skvele sa kombinuje s orechovým korpusom /clanky/oblubene-recepty/orechovy-korpus
Vaječný krém šľahaný nad parou
Vanilkový krém podľa uvedeného receptu je výborný v kombinácii s orechovým korpusom /clanky/oblubene-recepty/orechovy-korpus alebo sacher korpusom /clanky/oblubene-recepty/sacherova-torta. Je výborný na poschodové torty, je pevný.
Punčová torta
Výborná punčová torta, ideálna na leto pre svoju sviežosť a ľahkosť. Navyše je veľmi pekná v reze.